piotrek_os, z doświadczenia wiem, że warto, żeby miał dodatkowo dwa... kółka ( 40 kg nie tak łatwo dygnąć do góry, szczególnie, że nie jest to małe i wygodne do noszenia ).
A tak na serio to obowiązkowo AVR ( ten z linka ma ).
Piotrek - jak najdalej od czegoś takiego co podałeś w linku.
Trochę tym handlowałem i nie ma opcji aby z takimi parametrami generator kosztował 500 zł :shock:
tzn. skośnookie zrobią wszystko ale to ma działać a nie ładnie wyglądać pewnie :lol:
I tak jak napisał kowal 2002, kółka + AVR,
Rozglądnę się dzisiaj w robocie i od razu dam znać razem z drugą sprawą
podaj dokładnie do czego ma służyć, bo "W" może znaczyć dla każdego coś innego :diabelski_usmiech
i jaki masz na to budżet ?
i tak na szybko opinie o K&D LINK
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
podaj dokładnie do czego ma służyć, bo "W" może znaczyć dla każdego coś innego
i jaki masz na to budżet ?
np gdy zabraknie prądu żeby chodziła pompa na piecu, jakaś żarówka się świeciła....i piecyk gazowy na ciepła wode.
Bo ostatnio w moich okolicach ludzie 4 dni światła nie mieli......a reszta jeszcze nie ma.
Czym taniej tym lepiej..... :diabelski_usmiech
te krafty (germiania - nie ma nic wspólnego z germany) to kibel jakich mało
poczytaj posty na elektrodzie, 1KW kraft siada przy 300W ! - miałem testowałem
piotrek_os, tak na szybko - do odbioru w Warszawie (wszystkie z AVR) :
1. z silnikiem Hondy 2,6KW - 1500pln
2. 2,4KW - +/-400/500pln
3. 2 KW - +/-350/450pln
na wszystkie oczywiście papiery i paragon lub FV
Jakbyś był zainteresowany to podrzuć na PW telefon to opowiem jeszcze o szczegółach gwarancji :wink:
a odnośnie pierwszej sprawy czekam na maila
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
np gdy zabraknie prądu żeby chodziła pompa na piecu, jakaś żarówka się świeciła....i piecyk gazowy na ciepła wode.
piotrek_os, jeżeli to ma być do tego to bym sobie odpuścił. Ja wywaliłem ok 2,5k na agregat + 500 na przerobienie instalacji (wydzielenie obwodów itp) i powiem że kasa w błoto. Stoi i się kurzy :? Prądu przeważnie nie ma zimą jak zrywa gdzieś linie (max 2-4h). Wpieniało mnie to wyprowadzanie agregatu (kółka sam dorbiłem), a za pół godziny prąd się pojawiał i znowu za 0,5h nie ma i taka skakanka. Koniecznym jest zamontowanie w instalacji dzwonka bo jak przełączysz na zasilanie z agregatu to nie będziesz wiedział że prąd już jest w sieci.
Kupiłem w końcu ups pod piec (polecam EVER - pełny sinus, można dostawić 2 dodatkowe akumulatory - nawet samochodowe) i na kilka - kilkanaście godz masz prądu. Działa rewelacyjnie już prawie 2 lata. koszt ok 800zł - 1000zł z dodatkowym aku. Przełącza się szybko że piec nawet nie klęknie.
Dodatkowo kupiłem zwykłego ups apc650 do kuchni gdzie mam ledy i ten pociągnie 2h światła w razie braku prądu. Drugi apc650 stoi na bramie garażowej.
Dla mnie to rozwiązanie jest o wiele lepsze i żałuję że na etapie tynków nie puściłem więcej 12v po domu właśnie na awaryjne światło.
Pamiętaj że agregat daje skaczący prąd i jak sinusa nie wyrównasz to piec może się różnie zachowywać a płyty główne są b.wrażliwe na takie spadki i wzloty.
Wally daj link na allegro co polecasz w punkcie 2 i 3 w sumie lepsze to niż ups który pociągnie 2-3 godziny
polecam Hondę :szeroki_usmiech - pozostałe to chińczyki ale w cenach wyprzedażowych
(pozycję 2 mam osobiście i zapierdziela już 3 rok bez awarii)
jak się Piotrek nie zdecyduje to podam namiary na to co to jest
Komentarz